hits

Kreftfremkallende?!

Hei folkens!

Dette innlegget er ganske mye lengre enn det jeg pleier å skrive, men vær så snill å ta tiden til å lese det! 

Dette hadde jeg virkelig ikke trodd om Garnier! I dag skulle jeg kjøpe meg en ny flaske med garnier sitt micellar cleansing water. Jeg synes nemlig det er utrolig bra til å fjerne øyesminke. Jeg pleier å gå til H&M og kjøpe det. Men når jeg kom dit sa de at de hadde sluttet å selge det fordi det har blitt ulovlig i Sverige. Jeg tenkte ikke noe mer over saken, men gikk på Cubus for å kjøpe det i steden for.

Når jeg kom hjem traff det meg. Hvorfor er det egentlig ulovlig i Sverige. Jeg spurte venninna mi og hun sendte meg et bilde av en artikkel som er skrevet av forbrukerrådet. 

Produktet inneholder et stoff som heter Polyaminopropyl biguanide eller forkortelsen PHMB. Dette stoffet har vært forbudt å bruke i sminke og skjønnhetsprodukter siden januar i fjor. Allikvel har Garnier og flere merker brukt produktet. EU har stemplet stoffet som et CMR stoff. Det vil si et type stoff som er kreftfremkallende, eller et stoff som kan skade arvestoffet ditt og et stoff som kan skade menneskers forplantningsevne.

Tenk at en person kan risikere å ikke få barn på grunn av en sminkefjerner! Og om man får barn kan man risikere at barnet kan bli fysisk eller psyksik utviklingshemmet.

Selv om stoffet er forbudt er det funnet i flere kosmetikkprodukter i Norge ved hjelp av stikkprøver. Instefjord sier at folk som bruker produktet bør styre unna. Jeg er helt enig. Den flasken med cleansing water jeg kjøpte i dag skal returneres med en gang. Og hvis jeg ikke får returnert den skal jeg i hvert fall ikke bruke det på mitt ansikt. Jeg skal også bli mer oppmerksom på ingrediensene i sminken jeg kjøper. Det råder jeg dere også til.

Men det er ikke bare Garnier sitt cleansing water som er meldt til mattilsynet. Det er i alt åtte produkter (i februar 2016) som er meldt: 

  1.  L'Oréal Eye Lip express Make-up Remover.
  2. Vichy Pureté Thermale
  3. Vichy Pureté Thermale 3 in 1
  4. Garnier Micellar Cleansing Water
  5. La Roche-Posay Micellar Water
  6. La Roche-Posay Waterproof Eye Makeup Remover
  7. L'Occitane Gentle Toner
  8. L'Occitane Milk Veil

Selv om bare et av produktene til L'Oréal er meldt må vi ikke glemme at de eier Garnier, Vichy og La Roche-Posay. Så de er meldt for 6 av 8 produkter.

Håper virkelig dette var en vekker for dere som bruker noen av disse produktene. Vær så snill å sjekk produktene deres før dere kjøper dem. Sjekk alltid produkter dere har kjøpt fra for eksempel Ebay som ikke er ekte for dette stoffet.

Hilsen Helena!!! <3
 

Én kommentar

Maria

24.05.2016 kl.22:51

WOW! Skal definitivt bli flinkere til å skjekke. Trodde virkelig ikke Garnier var sånn...

Skriv en ny kommentar