hits

VG1

God morgen alle sammen!

Denne uka har vært ganske så bra synes jeg. Fridag på onsdag for å feire nasjonaldagen og ellers har vi hatt mediefag på skolen, bortsett fra torsdag som jeg ikke gidder å skrive om siden det var fellesfagdag. 

I går hadde vi kort dag på skolen og når jeg kom hjem satt jeg med folderen min og finjusterte den. Nå mangler jeg bare den egendefinerte oppgaven og finjusteringer på bildet jeg fremkalte på tirsdag.

Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte riktig linje på første forsøk og kom inn der jeg hadde lyst. Jeg har hatt et fantastisk år og jeg kan nesten ikke tro at første året på videregående snart er ferdig.. Jeg har drevet med mye spennende dette året og har vært del av en fantastisk gjeng på Hamar. I tillegg til mye bra skolerelatert har jeg også blitt mer utadvendt og dermed fått meg mange nye venner og bekjente. Jeg kan faktisk ikke vente til neste skoleår når vi begynner med ungdomsbedrift! Det kommer til å bli så utrolig gøy, men det skal bli godt med to måneder ferie først.

I dag skal jeg på jobb fra to til ni, så derfor tenkte jeg å oppdatere dere litt før jeg drar. I morgen skal jeg også på jobb, men fra et til åtte. Jeg får nok tid til en liten oppdatering før jeg drar i morgen også. Men nå tenkte jeg å vise og skrive litt om alle de spennende tingene vi har drevet med i det første året mitt på medieproduksjon.

  • Det første vi begynte med på videregående var så vidt jeg husker, photoshop. Jeg husker veldig godt at jeg ble helt satt ut den første gangen jeg åpnet photoshop. Jeg tenkte at jeg aldri i verden kom til å lære meg det fordi det var så mange knapper og det så utrolig avansert ut. Men etter hvert ble alt enklere bare vi gikk igjennom det meste. Det jeg enda ikke vet hvordan man gjør søker jeg meg frem til på youtube eller spør læreren om. Den første ordentlige oppgaven vi fikk var å laste ned såkalte "brushes" og lage et bilde som representerte høsten. Resultat: 


 

  • Vi har drevet med en del oppstartsoppgaver i photoshop, men de er det ingen vits å vise frem. Men en annen morsom oppgave var overtegning. Jeg husker jeg brukte hele helgen på et bilde og dette er noe av det beste jeg vet i photoshop. Jeg tegnet over London Eye og en colaboks. Resultat:


 

  • Sammen med den samme læreren vi hadde i photoshop hadde vi også lyd. Jeg har aldri drevet med lyd på denne måten før, men jeg må si at det var ganske gøy. Det var definitivt litt mer vanskelig å lære seg, men det var veldig gøy, og spesielt når man får det til og det høres bra ut. Jeg hadde jo praksis i radio og når vi da hadde radioperiode etter praksis kunne jeg litt mer fra før enn de andre. Det var utrolig gøy å jobbe med. 
  • Så har vi hatt foto med Arnfinn Johnsen. Det har vært veldig gøy og jeg har lært masse som jeg ikke visste fra før. Jeg har alltid vært glad i å ta bilder, men har aldri tenkt på de forskjellige innstillingene på kameraet før nå. Det første vi lærte var generell teknikk og så hoppet vi videre til oppgavene. Vi har lagd filmplakat, cd-cover og lagd filmplakat. I tillegg hadde vi en tirsdag der vi drev med lysmaling for å ha det gøy. Nå er vi i ferd med å bli ferdig med bildene våre vi har tatt med analogt kamera. Veldig gøy, annerledes og tidkrevende. Her er resultatet fra cd-coveret jeg lagde der jeg har tatt bilde av bestevenninna mi:


 

  • Siden jeg går det yrkesfaglige løpet av medie så har vi et fag som heter YFF (yrkesfaglig fordypning). Dette har vi hver onsdag og på denne dagen fordyper vi oss i forskjellige temaer innenfor mediefag. Den første oppgaven vi fikk i YFF var fotostory. Vi fikk noen temaer å velge mellom og så skulle vi ta fem bilder som hadde en rød tråd med dette temaet. Jeg valgte stillhet som tema og tok noen bilder ute med masse tåke i.
  • En annen oppgave i YFF var musikkvideo. Dette er også noe jeg synes var gøy, selv om det regna når vi filmet og vi hadde for få klipp ble resultatet ganske så bra.
  • Når jeg ser tilbake på alt vi har gjort har vi definitivt hatt flest oppgaver i YFF. Neste oppgave, ytterst tvilsomt vesen plakat. Denne husker jeg veldig godt fordi det var en av de første gangene jeg ble igjen etter skolen for å ta bilder i fotostuidoet vårt. Lillesøstera mi var modell og vi holdt på til ca klokka seks på kvelden med å ta bilder. Resultat:


 

  • En oppgave til jeg vil vise fra YFF er en vi ble ferdig med for ikke så veldig lenge siden. Oppgaven var å lage en logo for en skobutikk. Vi skulle egentlig tegne bare en sko, men jeg ble så ivrig at jeg tegnet flere. Jeg valgte den jeg synes ble best, men sendte inn resten også. Resultat:


 

  • De andre oppgavene vi har hatt i YFF er: Deathtrip (lage plakater, film, buttons osv. til en kampanje mot å kjøre i ruspåvirket tilstand), magasin (vi lagde et ungdomsmagasin som ble kalt "ungdommens univers"), håndballavis (vi lagde en avis for Storhamar håndball som ble sendt ut til en god del mennesker), animasjon (vi fikk ingen oppgave, men vi har jobbet litt med animasjon).
  • De andre oppgavene vi har fått er blant annet en kortfilm, flerkameraproduksjon og så har vi fått noen medieteoretiske oppgaver også.

Alt i alt har dette vært et utrolig bra og spennende år og jeg gleder meg til flere oppgaver neste år. Ha en fin helg alle sammen!

Helena!! <3

2 kommentarer

Sandra Marie

20.05.2017 kl.13:37

Heldig som havnet på riktig linje på første forsøk :D

Helena

22.05.2017 kl.10:44

Sandra Marie: jepp, veldig glad for det ;)

Skriv en ny kommentar